Skip to main content
info@fintresse.nl   |   038 250 00 14

Offline of online?

Offline of online?

Als Excel niet meer afdoende is

Van handmatig naar digitaal

Wanneer het aantal facturen toeneemt of je boekhouding gecompliceerder wordt, kan een online boekhoudprogramma een slimme keus zijn. Maar waar moet je op letten en wat is voor jou een goede keus? Of wil je overstappen van het ene programma naar het andere? Fintresse heeft ervaring met heel veel van deze online boekhoudprogramma’s en kan je helpen bij het maken van de juiste keus en een goede overstap.

Administratie in excel of niet?

Starten met je administratie in Excel is vaak een prima begin. Het is een eenvoudige manier om meer inzicht te krijgen in het boekhoudproces. Het helpt je bovendien om te leren begrijpen wat er zoal qua financiën in jouw bedrijf omgaat. Werken met een online boekhoudsysteem biedt andere voordelen. Het is online, dus altijd beschikbaar en het is toegankelijk voor je boekhouder of accountant.

Een online boekhoudprogramma zou je minder tijd kosten dan excel, maar dat is volledig afhankelijk van je kennis en vaardigheid rond boekhouden of werken met systemen. Minder tijd willen besteden aan je boekhouding is niet het doorslaggevende argument voor de keuze van een online boekhoudprogramma. Laat je dus goed informeren.

Overwegingen voor je keuze van een boekhoudprogramma

Er zijn echt heel veel verschillende soorten boekhoudprogramma’s. Van gratis tot betaald, van eenvoudig tot mega-ingewikkeld. Het kiezen van het juiste programma is afhankelijk van wat jij er mee wilt.

  • Wil je gemakkelijk factureren of alleen je bonnetjes inscannen?
  • Wil je rapportages en prognoses maken? 

De vraag is dus: wat wil jij eruit halen? Het is belangrijk om vooraf na te denken over welke overzichten je wilt gebruiken om jouw bedrijf financieel te managen. Een ander aspect bij het maken van een keuze is het gebruiksgemak.

Probeer bijvoorbeeld eerst een demo-versie voor je besluit tot een bepaald boekhoudprogramma. Als laatste willen we je ook meegeven dat een online boekhoudprogramma geen wondermiddel is. Het is geen toverstafje waarmee je de bonnetjes uit je schoenendoos zomaar, zonder enkele moeite, ineens in een online boekhoudprogramma zet.

Administratie kost nu eenmaal werk. En een beetje discipline en zorgvuldigheid helpt daar zeker bij.

Overstappen van boekhoudsysteem

Werk je al met een online boekhoudprogramma, dan kan dat na verloop van tijd te beperkt zijn. Het overstappen van het ene systeem naar het andere kan best een aanzienlijke klus zijn. Soms kan dat via het automatisch inlezen van data, maar soms vraagt het om handmatig invoerwerk.

Fintresse helpt je graag bij het vinden en in gebruik nemen van een passend boekhoudpakket. We hebben veel ervaring met verschillende pakketten en kennen de voors en tegens.

Blijf niet met je vragen zitten!

Bel ons voor een oriënterend gesprek. Of maak meteen je afspraak.

Wat werkt voor jou?

Fintresse werkt met Twinfield, Exact Online, e-boekhouden en MoneyMonk. Onze klanten werken ook met Snelstart, Unit4 en Moneybird. Of maken gebruik van factuurprogramma’s, zoals WeFact en factuursturen.nl. Ook daar hebben we ervaring mee.

De lijst van programma’s en apps is eindeloos. Dus werk jij met een systeem dat niet hier genoemd wordt? Neem dan contact op, dan kijken we samen hoe we je verder kunnen helpen.

Welk systeem je ook gebruikt, laat het werken voor jou!

Tarieven

Fintresse werkt op basis van uurtarieven die liggen tussen de € 65,= en € 100,=, exclusief btw. De aard en omvang van de werkzaamheden bepalen dit tarief. Daarom hebben we altijd een persoonlijk gesprek om te bekijken waar we je kunnen ondersteunen. Je ontvangt een op maat gemaakte offerte.

Op de dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.